מגיל ההתבגרות ועד תום גיל המעבר, מערכת המין הנשית משחקת תפקיד חשוב בחיי האישה.
הורמוני המין הנשיים הם השחקנים הראשיים בהתנהלות היום-יומית שלנו, הנשים. הם קובעים את מצב הרוח שלנו, את החשקים למזון ועוד ועוד.
ישנן נשים המושפעות יותר מן התנודות ברמות ההורמונים במהלך החודש וישנן נשים המושפעות מכך פחות, הרבה תלוי בכמה הגוף מאוזן הורמונלית.
בגיל הפוריות ניתן ללמוד הרבה מהמחזור החודשי שכן יש משמעות רבה לצבע, למרקם ולאופי הזרימה של הדם במהלך ימי המחזור.
ככל שצבע הדימום כהה יותר כך נלמד שהכבד תקוע יותר ברמה ההוליסטית ונשאף לעבוד עליו באמצעות צמחי מרפא ותזונה כדי להחזיר אותו למצב הרמוני וזורם, פחות תקוע.
פתולוגיות רבות בגיל הפוריות נובעות מחוסר איזון אפילו מזערי בין אסטרוגן לפרוגסטרון כמו לדוגמא בתסמונת קדם ווסתית המאופיינת בשינוי במצבי רוח, תשוקה למתוק, אגירת נוזלים ונפיחות בשדיים בעוד פתולוגיות אחרות משוייכות לרוב לרמות גבוהות של אסטרוגן כמו במיומות או באנדומטריוזיס ו/או אנדומיוזיס. פתולוגיה נוספת שכיחה בגיל הפוריות הינה שחלה פוליציסטית שמקושרת הרבה פעמים לרמות גבוהות של טסטוסטרון (הורמון גברי) ובעיות פוריות.
בגיל המעבר או בתקופת הטרום מנפאוזה, עת המחזור החודשי מתחיל מעט לשחק, ישנה חשיבות רבה לאיזון הציר ההורמונאלי שכן רמות הורמוני המין הנשיים ובעיקר אסטרוגן מתחילים לרדת ובשל כך האישה תחווה שלל סימפטומים כדוגמאת גלי חום, הזעות לילה, שינויים במצב רוח, עלייה במשקל, בעיות שינה, דיכאון, עלייה ברמות השומנים בדם וברמת הסוכר.
הטיפול הנטורופתי במערכת המין הנשית מתמקד בשיפור הבריאות והאיזון ההורמונלי באמצעות גישות טבעיות המותאמות לכל אישה באופן אישי. הטיפול כולל:
תזונה מותאמת אישית:
התזונה משחקת תפקיד מרכזי באיזון ההורמונלי. צריכת מזונות עשירים בנוגדי חמצון, ויטמינים, ומינרלים יכולה לשפר את תפקוד מערכת המין. מזונות כמו דגנים מלאים, פירות, ירקות, אגוזים וזרעים מכילים חומצות שומן חיוניות התורמות לאיזון הורמונלי.
צמחי מרפא:
צמחי מרפא כמו ויטקס, קוהוש שחור וגדילן מצוי יכולים לסייע בטיפול בתסמינים כמו כאבי מחזור, תסמונת קדם ויסתית, ותסמונת השחלות הפוליציסטיות. צמחים אלו פועלים על המערכת ההורמונלית ומסייעים באיזון ההורמונים באופן טבעי.
תוספי תזונה:
תוספים כמו ויטמין B6, מגנזיום, שמן נר הלילה ואומגה-3 יכולים לסייע בהפחתת תסמינים הורמונליים ולתמוך בתפקוד התקין של מערכת המין הנשית. התוספים נבחרים בהתאם לצרכים האישיים של כל אישה.
טיפולים במגע:
טיפולים כמו רפלקסולוגיה יכולים לשפר את זרימת הדם לאזור האגן, להפחית מתח ולשפר את תפקוד המערכת המינית.
איזון רגשי:
הטיפול הנטורופתי כולל גם תמיכה רגשית באמצעות פרחי באך ושיטות נוספות שמטרתן להקל על מתח רגשי וחרדה, שיכולים להשפיע על תפקוד מערכת המין.
הגישה הנטורופתית שואפת להציע טיפול הוליסטי המשלב את כל ההיבטים של בריאות האישה, תוך שימוש בשיטות טבעיות ויעילות לשיפור הבריאות הכללית והאיזון ההורמונלי. רוצה לדעת עוד? צרי קשר