"Until man duplicates a blade of grass, nature can laugh at his so-called scientific knowledge"
Thomas A. Edison
עשב החיטה הוא צמח הגדל מחיטה אורגנית. השימוש בעשב החיטה יכול להיות פנימי או חיצוני (כפי שאפרט בהמשך). המיץ המופק מהעשב נסחט מחיטה אורגנית שהגיעה לגובה של 10-20 ס"מ. רצוי להשתמש בעשב מיד לאחר קטיפתו אך ניתן לשמור את העשב במקרר מספר ימים מועט כל עוד והצבע הירוק נשמר. המיץ עצמו צריך להיסחט במכונה בעלת סיבובים איטיים משום שסיבובים מהירים מחמצנים את המיץ ומפחיתים מערכו.
70% ממיץ עשב החיטה הינו כלורופיל, וכשהאדם צורך אותו הוא מקבל למעשה כלורופיל טהור. לפיכך, נחשב מיץ עשב החיטה כבונה דם.
מיץ עשב החיטה הינו בעל יכולות מקסימאליות לרפא את גופנו ללא תופעות לוואי כלשהן, לא רק בזכות היותו אנטי בקטריאלי או אנטי קרצינוגני או היותו גורם לעלייה ברמת החמצן בתאים, אלא בזכות יכולתו לחזק את הגוף כולו על ידי חיזוק המערכת החיסונית.
מנגנון הפעולה של מיץ עשב החיטה בחיזוק המערכת החיסונית אינו ידוע בכללותו אך ד"ר אן ויגמור (הוגת השיטה) משערת כי שילוב של רכיבי מזון מעולים ואנזימים הם אלו שחוברים יחדיו לשם חיזוק המערכת החיסונית והגוף כולו. בנוסף, גורסת ד"ר אן ויגמור שיכולתו של הגוף לרפא את עצמו הינו פועל יוצא של מערכת חיסונית תקינה.
הכלורופיל שבמיץ עשב החיטה יכול להגן עלינו מחומרים קרצינוגניים ואינו בר השוואה למזון או תרופה. הוא פועל לחיזוק התאים בגופנו, מנקה רעלים מהכבד וממחזור הדם ומנטרל מבחינה כימית את החומרים המזהמים.
מיץ עשב החיטה נחשב כ"מזון על" ובעצם היותו נוזל הוא נספג ישירות לדם בצורה קלה. טעמו מתקתק כשהוא בא במגע עם הרוק. מעצם סחיטת המיץ הרכיבים התזונתיים מופרדים מהסיבים ומפה הטעם המתקתק. באכילת ירקות ירוקים לא נרגיש את הטעם המתקתק של הכלורופיל משום שהוא כאמור כלוא בין סיבי הירק. בישול ירקות ירוקים שובר את הסיבים ולכן נרגיש יותר את טעמו המתקתק של הכלורופיל אך מאידך גיסא נאבד אנזימים ורכיבים תזונתיים נוספים. ויטמינים בעשב החיטה.
מיץ עשב החיטה מכיל ויטמינים רבים אשר פועלים בצורה הרמונית האחד עם השני וזמינים ביולוגית לגוף. לא ניתן להשוות את איכות איכות הויטמינים הנמצאים במיץ הטרי לכל מולטי-ויטמין אחר שנמצא על המדף ומכיל את אותם הרכיבים. מיץ עשב החיטה מכיל אותה כמות של ויטמין C המצוי בפירות ההדר ויותר ויטמין C מזה הנמצא בעגבניות או תפוחי אדמה.
ויטמין A נמצא במיץ העשב חיטה בצורתו הלא רעילה- בטא קרוטן אשר במעיים מומר בהתאם לצורך לוויטמין A . כמות הבטא קרוטן משתווה לכמות הנמצאת בחסה ירוקה כהה. במיץ עשב חיטה מיובש ישנה כמות של ויטמין A המשתווה לכמות הוויטמין בגזר, אפרסק וכרוב העשירים יחסית בוויטמין. לשם השוואה, ויטמין A הנמצא בכבד, בשמן דגים ובכלל במוצרים מן החי נהפך רעיל בכמויות גדולות משום יכולתו להיאגר בכבד. מיץ עשב חיטה מהווה בנוסף מקור טוב של ויטמיני B אשר מסייעים בהפיכת פחמימות לאנרגיה, תומכים במערכת העצבים ובמערכת העיכול.
מהתבוננות בטבלת הרכיבים נראה כי כמותם של ויטמיני ה- B במיץ קטנה, אך זוהי כמות מספיקה לתפקודי מוח וגוף תקינים ובל לשכוח כי הם עובדים בשיתוף פעולה עם הויטמינים האחרים ובכך גדולתו של מיץ עשב החיטה.
ויטמין E נמצא גם הוא במיץ עשב החיטה. הוויטמין המצוי במיץ עשב החיטה נספג פי 10 מונים טוב יותר מאשר ויטמין E סינטטי.
מיץ עשב החיטה מכיל מינרלים אורגאניים אשר אינם מפרים את שיווי המשקל בין המינרלים השונים בגוף ונספגים בצורה יעילה יותר ממינרלים אנאורגאניים.
מיץ עשב החיטה הינו מקור טוב למינרלים הבאים:
סידן החיוני לעצמות, לשיניים, ללב ולאיזון PH של הדם. במיץ עשב חיטה מיובש יש כמות סידן השווה לסידן בחלב. בכדי להיספג זקוק סידן למינרלים נוספים כגון מגנזיום, אבץ, בורון וכו' המצויים גם הם באופן הרמוני במיץ עשב החיטה.
ברזל החיוני בייצור כדוריות דם אדומות ונשיאת החמצן מהריאות לתאי הגוף נמצא בשפע במיץ עשב החיטה. ללא כמות מספקת וזמינה של ברזל אנו עלולים להיות עייפים ואנמים. נשים מאבדות כמויות גדולות של ברזל בזמן המחזור ולכן יש חשיבות לצריכת עשב חיטה על בסיס יומי. בניגוד לברזל אנאורגאני הגורם לעצירות, לברזל שבעשב אין כל תופעות לוואי. להבדיל מתרד וסלק הנחשבים לעשירים בברזל ובוני דם, מיץ עשב החיטה אינו מכיל חומצה אוקסלית אשר קושרת סידן זמין ומסננת אותו מהעצמות והשיניים וגורמת לאבני כליה.
נתרן החיוני בוויסות משק הנוזלים בגוף. רוב האנשים צורכים כמויות גדולות של נתרן גם באמצעות משפר הטעם מונוסודיום גלוטמאט. כמות הנתרן במיץ שווה לכמות המצויה בבצל או עגבנייה ולכן אינה מעמיסה על הגוף.
אשלגן החיוני לאיזון קצב הלב ולחץ הדם מצוי במיץ עשב חיטה בכמות השווה לאשלגן המצוי בפירות הדר, ענבים, תפוחים או מלון.
מגנזיום החיוני לפעילות תקינה של השרירים, ולעצמות מצוי בכמות השווה לכמות המגנזיום המצויה בברוקולי, גזר וסלרי.
מיץ עשב החיטה מכיל בנוסף גם מינרלים שגופנו זקוק להם בכמויות מזעריות "trace minerals" כמו סלניום אשר ידוע ביכולותיו נוגדות הסרטן ואבץ החיוני לחיזוק שיער וציפורניים ואשר משתתף ביותר מ-60 ריאקציות אנזימתיות וחשוב לתפקוד כבד תקין.
חומצות האמינו אשר נמצאות במיץ עשב החיטה נספגות ישירות לדם ומנטרלות מתכות כבדות כגון, קדיום, ניקוטין, כספית, כלוריד על ידי הפיכתם למלחים לא מסיסים שהגוף יכול להיפתר מהם בקלות. בנוסף, הם ממריצים מטבוליזם תאי.
מיץ עשב החיטה מכיל 17 חומצות האמינו מתוכם 8 חומצות האמינו החיוניות:Lysine, Isoleucine, Leucine, Tryptophane, Phenylalanine, Methionine, Threonine, Valine. חומצות אמינו לא חיונית המצויות במיץ עשב חיטה הינן:Alanine, Arginine, Aspartic acid, Glutamic acid, Glycine, Histidine, Proline, Serine, Tyrosine
שימושים פימיים וחיצוניים במיץ עשב החיטה:
מכיוון שעשב החיטה מאבד מערכו כשהוא מעובד ד"ר אן ויגמור ממליצה לצרוך מיץ עשב חיטה שזה הרגע נסחט מחיטה אורגנית ולא לצרוך מיץ עשב חיטה מיובש ו/או באבקה ו/או בכדורים. ישנן שתי דרכים להשתמש במיץ עשב החיטה- פנימית ו/או חיצונית.
שימוש פנימי בכלורופיל במיץ עשב החיטה:
מנקה את הדם
עוזר לניקוי איברים שונים בגוף
עוזר לניקוי מערכת העיכול
ממריץ חילוף חומרים
תומך וממריץ באנזימי הגוף השונים
מעלה את ספירת כדוריות דם אדומות ובכך מעלה את רמת החמצן בדם
מרחיב את כלי הדם ובכך מוריד את לחץ הדם
תומך בלבלב
עוזר לעיכול וטוב לבעיות מעיים כגון IBS, IBD,
מתאים למצבים כיב פפטי
בעל אפקט בסיסי בדם ומנטרל עודף חומציות
בשימוש פנימי כהשתלות (דרך פי הטבעת) הכלורופיל מנקה את המעי ותומך בשרירים ומשפעל פריסטלטיקה ומנקה את הכבד.
שימוש חיצוני בכלורופיל במיץ עשב החיטה:
לעזרה ראשונה (יש לסחוט מיץ טרי ולהניח על חתכים, כוויות, פריחות, עקיצות חרקים)
כפולטיס על פצעים פתוחים, כיבים, גידולים, ובעיות עור שונות. לפולטיס השפעה משככת כאב ובעלת אפקט משיכה.
בשימוש ישיר על העור והקרקפת מיץ עשב החיטה משמש כחומר מחטא. ניתן להשתמש במיץ עשב החיטה לפני או אחרי חפיפה כשהרעיון הוא להשאיר את המיץ על הקרקפת והשיער לכמה שעות. המיץ יעזור לשיער פגום, מניעת קשקשים ובעיות בעור הקרקפת.
בגרגור מיץ עשב החיטה יקל על כאבי גרון.
כשטיפת פה מיץ עשב החיטה יעזור לטיפול בחניכיים מודלקות, כואבות ומדממות.
ניתן להשתמש במיץ עשב חיטה מסונן לשטיפת עיניים.
מיץ ישב חיטה יקל על כאבי אזניים.
מיץ עשב חיטה המוחדר דרך האף בטיפות יפתח את מעברי האף וינקה אותם ובכך יקל וימנע מצב של סינוסיטיס.
שימוש במיץ עשב חיטה בעיניים, אף ואוזניים יכול לגרום בתחילת השימוש להרעת המצב, אבל זהו מצב זמני.
בכדי להירדם , יש להניח מגש של עשב חיטה ליד הראש במיטה מה שיעלה את רמת החמצן באוויר ויעזור בשינה טובה ואיכותית יותר.
עשב חיטה- יתרונות בריאותיים ובוסט אנרגיה טבעי
מאמרים נוספים