קציצות ירקות בריאות – מתכון טבעוני קל וטעים

חומרים:

1 זוקיני בינוני

1 בטטה בינונית

1 גזר

1 בצל

חצי חבילת פטרוזיליה

חתיכת דלעת בגודל בינוני

1/4 כוס קמח עדשים כתומות

3/4 כוס טחינה משומשום מלא

שומשום לתפזורת

מלח לפי טעם

אופן הכנה:

לקצוץ דק את הבצל והפטרוזיליה

לגרד על פומפיה או במעבד מזון את שאר הירקות

להוסיף את הטחינה וקמח העדשים

ליצור קציצות מהבלילה ולהניח על נייר אפייה

לבזוק שומשום מלמעלה

לאפות בחום עליון-תחתון 180 מעלות עד שהקציצות נאפות כחצי שעה.

מאמרים נוספים
פאיה טבעוני – אורז עם טופו, ירקות וחלב קוקוס
פאיה טבעוני עם אורז, טופו, ירקות וחלב קוקוס. מתכון צבעוני וטעים, עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים, שמתאים לארוחה מזינה ובריאה לכל המשפחה. מנה קלה להכנה, טבעונית וללא גלוטן.
דים סאם במילוי ירקות
מתכון לדים סאם במילוי ירקות – כיסונים טבעוניים קלים וטעימים עם ירקות טריים ומלאי טעם. מושלמים כנשנוש או מנה ראשונה קלילה, עם טעמים אסייתיים אותנטיים שמתאימים לאוהבי אוכל בריא ופשוט להכנה בבית.
מרק עדשים כתומות
מתכון למרק עדשים כתומות, עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים. מרק קל להכנה, מחמם ומשביע, מלא בחלבון וסיבים תזונתיים. מושלם כארוחה בריאה לחורף לכל המשפחה.
תבשיל אורז מלא עם אפונה
תבשיל אורז מלא עם אפונה הוא מתכון פשוט ובריא שמשלב אורז מלא מזין עם אפונה ירוקה ורעננה. המנה מתאימה כתוספת או כארוחה קלה, עשירה בסיבים וחלבון מהצומח, עם טעמים עדינים שמתאימים לכל המשפחה.
מן המדיה
נטורופתית מיכל פדרליין "בריאות 10" פרופ' קרסו- עשב החיטה
נטורופתית מיכל פדרליין - "תהיו בריאים" עם דנה רון- אלרגיות
עתונות
הטיפול הנטורופתי בעונות המעבר - "עכבר טבעי"