פסטה ברוטב עגבניות עסיסי
חומרים:
פסטה מחיטה מלאה / אורז מלא
1 ק"ג עגבניות בשלות
1 בצל בינוני
3 שיני שום כתושות
עלי בזיליקום טריים
1/4 כוס שמן זית בכבישה קרה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אופן הכנה:
לבשל את הפסטה.
להקפיץ במחבת עם שמן זית בצל .
להוסיף עגבניות חתוכות או מרוסקות, שום כתוש, בזיליקום, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
לבשל על אש נמוכה עד שהעגבניות מתרככות והרוטב נעשה עסיסי. במידה ויש צורך להוסיף עוד מעט שמן זית. לערבב את הפסטה ורוטב העגבניות.
הידעת? העגבנייה הבשלה בעלת אחוז גבוה של נוגד חמצון ליקופן אשר הינו אחד מנוגדי החמצון החזקים והמוכרים כיום.
מאמרים נוספים