תבשיל אורז ארומתי בסגנון הודי
חומרים:
2 כוסות אורז בסמטי מלא
100 גרם אפונה קפואה
2 תרמילי הל
1/4 כפית זרעי כמון
1 מקל קינמון
4 גרגרי פלפל שחור
1 עלה דפנה
1/2 כפית מלח
בצל סגול מטוגן לקישוט (אופציה)
אופן הכנה:
1. לשטוף את האורז היטב, מומלץ להשרות
2. לשפוך 3 כוסות מים לתוך סיר ולהוסיף את התבלינים והמלח, להביא לרתיחה. כשהמים רותחים להוסיף את האורז והאפונה ולבשל עד שהמים נספגים באורז. להשאיר את האורז מכוסה על אש כבויה כחמש דקות ואז להשתמש בכף מחוררת ולהעביר לכלי הגשה ולפזר מלמעלה בצל סגול מטוגן קלות.
מאמרים נוספים