גרנולה בייתית
חומרים:
3 ספלים קוואקר
1/2 ספל סובין חיטה
1 ספל שומשום מלא
1 ספל גרעיני חמנייה
ספל (צימוקים/תמרים/תאנים/משמש יבש קצוץ)
4 כפות סוכר חום דמררה
1 כוס מים פושרים
4 כפות דבש
קינמון בשפע
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים לקלות בתנור כ- 15 דקות בחום עליון תחתון 100 מעלות. להוסיף את הפירות היבשים, לערבב בכוס את המים הפושרים עם הדבש ולשפוך על התערובת, ולהחזיר לתנור עד שהגרנולה קלויה ויבשה מספיק. במשך הקלייה לערבב כל מספר דקות.
הידעת? שיבולת שועל הינה דגן בעל ערך תזונתי גבוה משאר הדגנים ומכילה יותר חלבון, יותר סידן, יותר ברזל ועשירה בויטמיני B.
מאמרים נוספים