עוגת גזר וטחינה- מתכון בריא וקל
חומרים:
360 גרם סוכר קנים
180 מ"ל שמן קוקוס
180 גרם קמח כוסמין מלא
4 ביצים
180 גרם טחינה
כוס מים
350 גרם גזר מגורר
כפית אבקת סודה לשתיה
קינמון בשפע
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים יחדיו ולשפוך לתבנית. ניתן לבזוק מלמעלה שומשום ולאפות בטמפרטורה של 180 מעלות בחום עליון-תחתון.
הידעת? גזר עשיר בטא קרוטן המשמש חומר מוצא ליצירת ויטמין A והמעניק לגזר את צבעו הכתום. 100 גרם גזר מכילים כ- 8 מ"ג בטא קרוטן המספקים את רוב התצרוכת היומית המומלצת לאדם של ויטמין זה.
מאמרים נוספים