חומרים:
1 ק"ג דלעת חתוכה גס
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס גס
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום פרוסות
1 כוס קינואה
2 כוסות מים רותחים
1/2 צרור עירית, חתוכה לחתיכות באורך 1 ס"מ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים דלעת בתבנית משומנת, מזליפים עליה מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-45 דקות עד שהדלעת מתרככת. מוציאים ומצננים.
מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים קינואה,מלח ופלפל, מערבבים היטב ומטגנים 2 דקות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים,מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות או עד שהמים נספגים. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות.
הידעת ?
העירית מכילה אליצין בדומה לבצל ולשום. האליצין תורם לעיכוב ההתפתחות של סוגי סרטן מסוימים, וכן להפחתת רמות הכולסטרול ולחץ הדם.
העירית מהווה מקור לנוגדי חמצון, והיא עשירה בויטמינים ומינרלים.
טיפ שימושי - העירית טעימה במיוחד לאחר קטיפת העלים, לקבלת טעם מיוחד, ערבבו עירית, פטרוזיליה וטרגון עלים.