לפרטים וקביעת תור:

 054-4202247 

הצטרפו אליי:

 

 

מיכל - כשבריאות וטבע נפגשים – דף הבית
רוצים לדעת עוד?
תבשיל קינואה עם פלפלים ועגבניות מיובשות

החומרים:

1 כוס קינואה

2 כוסות מים

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

4 כפות זיתים שחורים

1 שן שום כתושה

8 עגבניות מיובשות

2 כפות בזיליקום

5 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות חומץ בן יין

מלח ופלפל שחור טחון טרי 

אופן הכנה:   

שוטפים את הקינואה היטב במים ושמים אותה בסיר עם מעט מלח.  מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה      כ- 20 דקות.  בחמש הדקות האחרונות שמים נייר מגבת בין הסיר למכסה.  בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 10 דקות.

בינתיים קולים את הפלפלים בגריל עד שישחירו מכל צדדיהם וקולפים את הקליפה (אפשר להכניס לשקית ניילון עד שיתקררו, כדי להקל על הקילוף).  פורסים לפרוסות דקות.

מגלענים את הזיתים וקוצצים גס, פורסים את העגבניות לרצועות.  שמים את כל החומרים בקערה גדולה ומוסיפים את שאר החומרים.  מערבבים, טועמים מתקנים תיבול ומצננים למספר שעות לפני ההגשה.  

הידעת?

עגבנייה בשלה הינה בעלת אחוז גבוה של ליקופן אשר הינו נוגד חמצון חזק המסייע במניעת סרטן.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עיצוב גרפי: Fresh Simply-Smart.com