מזון מלא כתרופה

מזון האדם מהווה מאז ומתמיד את הבסיס לקיומועם זאת, בבואנו להתייחס לאיכות המזון אותו האדם אוכל, מזון יכול להוות את ה"תרופה" הבטוחה ביותר עבור האדם או "רעל" בעל השפעה איטית ומצטברת לאורך שניםבהתייחסנו למזון כאל תרופה, השפעתו הרפואית על הגוף תהיה איטית יותר מאשר תרופה כימית, אך בסופו של תהליך, הריפוי יהיה עמוק ויסודי יותרחשוב לציין כי תרופה כימית לשם הקבלה מטפלת סימפטומאטית ולא באופן יסודי בשורש הבעיה

היפוקראטס שתבע את המשפט "יהיו מזונותיך לתרופותיך ותרופותיך למזונותיך" טיפל באלפי מטופלים באמצעות תזונה ובמקרים נדירים ודחופים באמצעות ניתוח (על פי הידע שהיה קיים באותה תקופה) ו/או צמחיםבכל המקרים הוא ניסה להבין את אורחות חייו של המטופל לפני שקבע את אופן הטיפול.  

מאז קמו לחילופין מטפלים שונים שדגלו באותה שיטה כמו ג'נסן, מאייר, צ'לטון וכו'.

כיום, הרפואה המערבית הינה מפותחת מאוד ונותנת מענה למרבית הבעיות הרפואיות.  

לרפואה הקונבנציונאלית חשיבות עליונה בהצלת חיים ולעיתים קרובות גם בהארכתם.  

אולם מאידך גיסא, ככל שהרפואה המערבית מתפתחת, קצב התמותה ממחלות לב, סרטן ומחלות "מודרניות" נוספות עולה בהתמדה עם השנים.

נשאלת השאלה, מה הסיבה או הגורם לתופעה? והאם בחברה המודרנית ניתן להתייחס למזון כרעל? ההתייחסות למזון כרעל מכוונת לכל אותם חומרים המוספים למזון או מיוצרים לתעשיית המזון כגון צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרים מייצביםשומן טרנס, חומרי טעם וריח, כמו גם לחומרים כימיים הניתנים בתהליך הגידול החקלאי כמו הורמונים, אנטיביוטיקה, דישון, חומרי הדברה ורשימה ארוכה של חומרים נוספיםהמזון בחברה המודרנית הינו מזון המכיל רעלים רבים שחלקם ידועים כבר היום, וכמו כן ידועה השפעתם ההרסנית על הגוף, וחלקם יתגלו בהמשך.  

דבר אחד ברור חומרים אלה אינם תורמים לבריאותינו וחומרת השפעתם על הגוף באה לידי ביטוי לאחר שנים של שימוש.

כיום האדם בחברה המודרנית אינו חש אחראי לבריאותו שלוחיידקים, וירוסים, מזג אויר, זיהום אויר או אפילו מקור עליון משפיעים על בריאותנו והרופא באמצעות תרופה זו או אחרת נחשב כבעל הפתרון לבעיה

האם זה נכון להתייחס לגופנו כאל מכונה שרק איש מקצוע יכול לטפל בה

האם אנו באמת זקוקים להתערבות מבחוץ בכדי להבריא את גופנו או שיש בכוחותינו לדאוג לבריאותנו?

אני מאמינה שבכל אחד מאיתנו חבויה היכולת לתקן את אשר התקלקל במהלך הדרך ולהביא את הגוף לאיזון.

מן המדיה
נטורופתית מיכל פדרליין "בריאות 10" פרופ' קרסו- עשב החיטה
נטורופתית מיכל פדרליין - "תהיו בריאים" עם דנה רון- אלרגיות
עתונות
הטיפול הנטורופתי בעונות המעבר - "עכבר טבעי"