כללים לתזונה בריאה

  • הימנעו ממזונות המכילים צבעי מאכלחומרים משמריםמונוסודיום גלוטומאט.

  • העדיפו מזון אפוי או מבושל או מאודה על מזון מטוגן.

  • המירו בשר ועוף בדגים לפחות פעמיים בשבוע.

  • הקפידו על מנה של ירקות ירוקים בכל יום לניקוי כבד כמו:  חסהמלפפוןכרובכרוביתכרוב ניצניםברוקולי.

  • הקפידו על מנה של ירקות כתומים לחיזוק הטחול כמו:  גזרבטטהדלעתדלוריתתירס.

  • אכלו דגנים מלאים כמואורז מלאדוחןשיבולת שועלקינואה וכו'.

  • אכלו קטניותשעועית מאששעועית אזוקיעדשיםחומוס וכו'.

  • הימנעו מסוכר לבן במקום זה צרכו דבשמולסהאו סוכר חום.

  • הימנעו מפחמימות ריקות כגוןקמח לבןאורז לבןסוכר לבן וכו'.

  • הפחיתו בשתיית הקפהתהקקאו קולה ושתיית מיצים ממותקים.

  • הקפידו על שתייה של 10-12 כוסות מים ביום.

  • הקפידו לסיים ארוחה אחרונה לא יאוחר מהשעה 8 בערב.

  • אין לאכול ארוחת לילה.

  • בחרו לעסוק במה שאתם אוהבים והקדישו לכך לפחות שעה ביום.

  • הקדישו זמן לפעילות גופניתהחשובה לגוף ולנפש

מן המדיה
נטורופתית מיכל פדרליין "בריאות 10" פרופ' קרסו- עשב החיטה
נטורופתית מיכל פדרליין - "תהיו בריאים" עם דנה רון- אלרגיות
עתונות
הטיפול הנטורופתי בעונות המעבר - "עכבר טבעי"